OCHRANA OSOBNÝCH ÚDAJOV

Vitajte na webovej stránke Lety Dronom na adrese https://www.letydronom.sk/ ktorú prevádzkuje spoločnosť GEODETICS s.r.o., Hanojská 2543/1, 040 13 Košice, IČO: 46 571 531. Ceníme si Váš záujem o nás. Ochrana osobných údajov, ktoré ste nám zverili, je pre nás prioritou a chceme, aby ste sa cítili bezpečne, keď navštevujete našu webovú stránku. Je pre nás dôležité, aby ste boli plne informovaní o osobných údajoch, ktoré získavame pri spracovaní ponúk a služieb online, a aby ste boli oboznámení s tým, ako ich používame.

SPRACOVANIE OSOBNÝCH ÚDAJOV

  • Zaznamenávame a ukladáme IP adresu počítača, aby sme odoslali obsah našich navštívených webových stránok do Vášho počítača (napr. texty, obrázky a súbory na stiahnutie atď.) v súlade s článkom 6 ods. 1 písm. b) GDPR. Tieto údaje spracúvame tiež preto, aby sme identifikovali a oznámili akékoľvek zneužitie. Právnym základom v tomto prípade je čl. 6 ods. 1 písm. f) GDPR. V tomto kontexte je v našom záujme, čo sa týka spracovania osobných údajov, zabezpečiť riadne fungovanie našej webovej stránky a podnikania uskutočňovaného cez našu webovú stránku. Pokiaľ spracúvame Vaše údaje, ako je uvedené vyššie, na účely zabezpečenia funkčnosti našej webovej stránky, ste zmluvne zaviazaní sprístupniť nám tieto údaje.
  • Spracúvame tiež osobné údaje – emailový alebo telefónny kontakt, meno a priezvisko, ktorý dobrovoľne poskytujete, napr. v kontaktom formulári na stránke „kontakt“ alebo pri prihlásení sa na odber noviniek (ďalej ako newsletter) v pätičke tejto stránky. Právnym základom v tomto prípade je čl. 6 ods. 1 písm. b) GDPR. Údaje, ktoré v tejto súvislosti spracúvame, zahŕňajú údaje zákazníkov, zamestnancov a dodávateľov v rozsahu potrebnom na účely špecifikované v rámci tohto vyhlásenia o ochrane osobných údajov. Pokiaľ spracúvame Vaše údaje, ako je to opísané vyššie, na účely prijatia a spracovania Vášho dopytu alebo odoberania newsletteru, ste povinní sprístupniť tieto údaje. Vašu požiadavku bez týchto údajov nemôžeme spracovať. Ak ste súhlasili so spracúvaním osobných údajov v súlade s článkom 6 ods.1 písmeno a) GDPR, môžete svoj súhlas kedykoľvek odvolať. Odvolanie súhlasu neovplyvní zákonnosť spracúvania na základe súhlasu až do času odvolania súhlasu.

POSKYTOVANIE ÚDAJOV TRETÍM STRANÁM

  • Informácie môžu spracúvať aj iné právne subjekty spoločnosti. Takéto spracúvanie je však obmedzené v rozsahu, ktorý je potrebný na účely definované v tomto vyhlásení o ochrane osobných údajov alebo pokynmi vydanými prevádzkovateľom, ktoré je iná právnická osoba, ktorá koná ako poskytovateľ služieb (sprostredkovateľ), povinná dodržiavať. V tejto súvislosti niekedy používame poskytovateľov služieb, ktorí spracúvajú údaje v našom mene (napríklad v oblasti e-mailového marketingu, vypracovania ponuky a pod.). V týchto prípadoch sa informácie prenášajú tretím osobám, aby sa umožnilo ďalšie spracovanie. Externí poskytovatelia služieb sú starostlivo vyberaní a kontrolovaní v pravidelných intervaloch, aby sa zabezpečila primeraná ochrana osobných údajov. Títo poskytovatelia služieb (sprostredkovatelia) sú viazaní našimi pokynmi. Vzhľadom na to podliehajú našim požiadavkám, ktoré zahŕňajú spracúvanie Vašich údajov výhradne v súlade s našimi pokynmi a v súlade s platným zákonom o ochrane osobných údajov. Konkrétne sú zmluvne zaviazaní, aby zaobchádzali s Vašimi údajmi tak, aby zachovali dôvernosť informácií a nie sú oprávnení spracúvať údaje na iné účely, ako sú dohodnuté. Prenos údajov k sprostredkovateľom sa uskutočňuje na základe čl. 28 ods. 1 GDPR. Vaše údaje nebudeme predávať tretím stranám ani ich iným spôsobom poskytovať na komerčné účely.
  • Okrem vyššie spomínaného, máme právo poskytnúť Vaše osobné údaje orgánom činným v trestnom konaní a prípadne poškodeným tretím stranám bez Vášho výslovného súhlasu, ak je to potrebné na objasnenie nezákonného využívania našich služieb alebo na uplatnenie právnych nárokov. Takýto prevod sa však uskutoční iba vtedy, ak existujú konkrétne dôkazy o nezákonnom konaní alebo zneužití. Prenos Vašich údajov sa môže uskutočniť aj, ak to prispieva k presadzovaniu podmienok používania alebo iných dohôd. Zároveň máme právnu povinnosť poskytovať na požiadanie informácie niektorým verejným orgánom. Prenos týchto údajov je založený na našom legitímnom záujme zabrániť zneužitiu, umožniť stíhanie trestných činov a zabezpečiť uplatňovanie svojich práv, ak naše záujmy prevážia nad Vašimi záujmami a právami na ochranu Vašich osobných údajov v súlade s čl. 6 ods. 1 písm. f) GDPR.

COOKIES

  • Pre pro-užívateľskú webovú stránku a prispôsobenie prevádzky webovej stránky Vašim potrebám, môže naša webová stránka používať súbory cookies. Súbor cookie je malý súbor, ktorý sa na Vašom počítači ukladá lokálne, keď navštívite nás web. Keď navštívite webovú stránku na tom istom zariadení, súbor cookie naznačuje napríklad, že ste opakovaným návštevníkom. Súbory cookie nám tiež umožňujú analyzovať používanie našej webovej stránky. Nezahŕňajú žiadne osobné údaje a nie je možné Vás prostredníctvom nich identifikovať na webových stránkach tretích strán – vrátane stránok poskytovateľov analýzy.
  • Základné cookies – tieto cookies sú nevyhnutné pre fungovanie našej webovej stránky. Zahŕňa to napríklad vydanie anonymných ID relácií na zhrnutie viacerých dopytov na webový server alebo zabezpečenie bezchybného fungovania registrácií a objednávok.
  • Funkčné cookies – tieto súbory cookie nám pomáhajú ukladať Vami zvolené nastavenia alebo podporovať iné funkcie, keď sa pohybujete na našej webovej stránke. Umožňujú nám napríklad zapamätať si preferované nastavenia pre ďalšiu návštevu alebo uložiť Vaše prihlasovacie údaje na našej webovej stránke.
  • Súbory cookie výkonu / štatistiky – tieto súbory cookie zhromažďujú informácie o tom, ako používate našu webovú stránku (napríklad ktorý internetový prehliadač používate, ako často navštevujete našu webovú stránku, ktoré stránky otvoríte alebo ako dlho zostávate na našej webovej stránke). Tieto súbory cookie neuchovávajú žiadne informácie, ktoré umožňujú osobnú identifikáciu návštevníkov. Informácie zhromaždené pomocou týchto cookies sú agregované a teda anonymné.
  • Cookies môžete prijať alebo odmietnuť – vrátane tých, ktoré sa používajú na sledovanie webových stránok – výberom vhodných nastavení pre váš prehliadač. Môžete nastaviť prehliadač, aby vás upozornil, keď dostanete nový súbor cookie, alebo ich úplne zablokovať. Ak sa však rozhodnete odmietnuť súbory cookie, možno nebudete môcť používať všetky funkcie našej webovej stránky (napr. pri objednávkach nákupu). Váš prehliadač Vám tiež ponúka možnosť odstrániť súbory cookie (napríklad pomocou funkcie Vymazať históriu prehliadania). Ďalšie informácie nájdete vo funkcii Pomocník pre používateľa v časti Nastavenia vo Vašom webovom prehliadači.

SLUŽBY TRETÍCH STRÁN A PLUGINY

  • Google Analytics – táto webová lokalita využíva službu Google Universal Analytics, webovú analytickú službu poskytovanú spoločnosťou Google, Inc. („Google“). Služba Google Universal Analytics používa cookies, ktoré sú textovými súbormi umiestnenými vo Vašom počítači, aby pomohli webovej stránke analyzovať, ako užívatelia stránky používajú. Informácie vytvorené súborom cookie o používaní webových stránok (vrátane Vašej adresy IP) budú odosielané a uložené spoločnosťou Google na serveroch v Spojených štátoch. IP anonymizácia je na tejto webovej stránke sublementovaná. Spoločnosť Google skráti / anonymizuje posledný oktet adresy IP pre členské štáty Európskej únie, ako aj pre ostatné strany Dohody o Európskom hospodárskom priestore. Len vo výnimočných prípadoch je úplná IP adresa odoslaná a skrátená servermi Google v USA. V mene poskytovateľa webových stránok spoločnosť Google použije tieto informácie na účely hodnotenia Vášho používania webových stránok, zostavovania prehľadov o činnosti webových stránok pre prevádzkovateľov webových stránok a poskytovania ďalších služieb týkajúcich sa činnosti webových stránok a používania internetu poskytovateľovi webových stránok. Spoločnosť Google nebude Vašu IP adresu priraďovať k iným údajom, ktoré má spoločnosť Google. Odmietnuť používanie súborov cookie môžete výberom príslušných nastavení v prehliadači. Upozorňujeme však, že ak to urobíte, nebudete mať možnosť využiť plnú funkčnosť týchto webových stránok. Okrem toho môžete zabrániť tomu, aby spoločnosť Google zhromažďovala a používala údaje (súbory cookie a adresa IP) stiahnutím a inštaláciou doplnku prehliadača dostupného na stránke https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=sk. Používanie služby Google Analytics môžete odmietnuť kliknutím na nasledujúci odkaz. Na počítači sa nastaví súbor cookie odmietnutia, ktorý zabráni budúcemu zhromažďovaniu Vašich údajov pri návšteve tejto webovej stránky: Zakázať službu Google Analytics. Ďalšie informácie týkajúce sa podmienok používania a ochrany osobných údajov nájdete na stránke http://www.google.com/analytics/terms/gb.html alebo na stránke https://www.google.de/intl/en_uk/policies /. Upozorňujeme, že na tejto webovej stránke je kód Google Analytics doplnený o „anonymizeIp“, aby sa zabezpečila anonymizovaná kolekcia IP adries (tzv. IP-masking).
  • Naša webová stránka používa prepojenia na nasledujúce sociálne siete: Facebook, Instagram, YouTube, LinkedIn. Tlačidlá zobrazujú logá jednotlivých sociálnych sietí. Tlačidlá však nie sú štandardné pluginy poskytované sociálnymi sieťami, ale prepojenia s ikonami tlačidiel. Tieto tlačidlá sa aktivujú len zámernou činnosťou (kliknutím). Pokiaľ nekliknete na tlačidlá, do sociálnych sietí nebudú prenesené žiadne údaje. Kliknutím na tlačidlá akceptujete komunikáciu so servermi sociálnej siete, čím aktivujete tlačidlá a vytvoríte odkaz. Po kliknutí, tlačidlo funguje ako plugin pre zdieľanie. Sociálna sieť získa informácie o navštívenom webe, ktorý môžete zdieľať so svojimi priateľmi a kontaktmi. Ak nie ste prihlásený, budete presmerovaný na prihlasovaciu stránku sociálnej siete, na ktorú ste klikli.. Ak ste prihlásený, Váš „like“ alebo zdieľanie príslušného článku sa odošle. Keď aktivujete tlačidlo, sociálne siete dostanú aj informácie, ktoré ste získali na príslušnej stránke našej webovej stránky a kedy ste tak urobili. Okrem toho môžu byť odosielané informácie, ako napríklad Vaša IP adresa, podrobnosti o používanom prehliadači a nastavenia jazyka. Ak kliknete na tlačidlo, Vaše kliknutie sa prenesie do sociálnej siete a použije sa v súlade s pravidlami o údajoch. Keď kliknete na tlačidlo, nemáme kontrolu nad zhromaždenými údajmi a spracovateľskými činnosťami. Nie sme zodpovední za toto spracúvanie údajov, nie sme ani „prevádzkovateľ“, ako je definované v GDPR. Nie sme si vedomí úplného rozsahu zberu údajov, jeho právneho základu, účelov a doby uchovávania. Vzhľadom na to, tu uvedené informácie nemusia byť nevyhnutne úplné. Údaje sa odošlú bez ohľadu na to, či máte účet u poskytovateľa, alebo či ste prihlásený. Ak ste sa prihlásili, Vaše údaje budú priradené priamo k Vášmu účtu. Poskytovatelia môžu tiež používať cookies vo Vašom počítači na sledovanie. Pokiaľ vieme, títo poskytovatelia ukladajú tieto údaje do užívateľských profilov, ktoré používajú na inzerciu, prieskum trhu a / alebo dizajn orientovaný na dopyt. Tento typ analýzy sa vykonáva (aj pre používateľov, ktorí nie sú prihlásení), aby prezentovali reklamu orientovanú na dopyt a informovali ostatných používateľov sociálnej siete o Vašich aktivitách na našich webových stránkach. Máte právo vzniesť námietku proti vytvoreniu týchto používateľských profilov. Ak si neželáte, aby o Vás sociálne siete získavali údaje, neklikajte na spomínané tlačidlá.

ĎALŠIE POUŽÍVANIE A VYMAZANIE ÚDAJOV

  • Štandardné doby na vymazanie údajov – legislatíva definovala lehoty a povinnosti uchovávania údajov. Na konci týchto lehôt budú príslušné údaje pravidelne vymazané. Údaje, na ktoré sa nevzťahujú uvedené lehoty uchovania a povinnosti, sa odstránia alebo anonymizujú hneď, ako už nebudú platiť účely definované v tomto vyhlásení o ochrane osobných údajov. Pokiaľ toto vyhlásenie o ochrane osobných údajov neobsahuje iné osobitné ustanovenia pre ukladanie údajov, uchovávame všetky údaje, ktoré zhromažďujeme, pokiaľ sú požadované na vyššie uvedené účely, na ktoré boli zhromaždené.
  • Ďalšie používanie údajov a ich vymazávanie – akékoľvek ďalšie spracovanie alebo používanie Vašich osobných údajov sa zvyčajne vykoná len v rozsahu povolenom na základe právneho predpisu alebo ak ste súhlasili so spracovaním údajov alebo použitím dát. V prípade ďalšieho spracovania na iné účely ako tie, na ktoré boli údaje pôvodne zhromaždené, Vás budeme o ďalšom použití informovať a poskytneme Vám všetky dôležité informácie pred ďalším spracovaním.
  • Identifikácia a stíhanie zneužitia – všetky informácie na identifikáciu a stíhanie zneužitia, najmä Vašu IP adresu, uchováme maximálne 7 dní. Právnym základom v tomto prípade je čl. 6 ods. 1 písm. f) GDPR. Dôvodom záujmu o uchovávanie Vašich údajov počas 7 dní je zabezpečiť fungovanie našich webových stránok a podnikanie uskutočňované prostredníctvom tejto webovej stránky a zabrániť kybernetickým útokom. V prípade potreby môžeme použiť anonymné informácie na prispôsobenie návrhu našich webových stránok potrebám používateľov.

PRÁVA SÚVISIACE SO SPRACOVANÍM OSOBNÝCH ÚDAJOV

  • Právo na prístup – na požiadanie máte právo od nás získať informácie o osobných údajoch, ktoré sa Vás týkajú a ktoré sme spracovali v rozsahu, ktorý je definovaný v čl. 15 GDPR. Vašu žiadosť môžete poslať poštou alebo e-mailom na nižšie uvedené adresy.
  • Právo na opravu – máte právo požadovať, aby sme bez zbytočného odkladu opravili akékoľvek nepresnosti vo Vašich osobných údajoch, ktoré sa Vás týkajú (článok 16 GDPR). Na tento účel kontaktujte nižšie uvedenú adresu.
  • Právo na vymazanie – ak máte platné právne dôvody vymedzené v čl. 17 GDPR, máte právo na okamžité vymazanie („právo byť zabudnutý“) osobných údajov, ktoré sa Vás týkajú. Medzi tieto právne dôvody patrí: osobné údaje už nie sú potrebné na účely, na ktoré boli spracúvané, alebo odvolávate svoj súhlas a neexistujú žiadne iné právne dôvody na spracúvanie; dotknutá osoba namieta proti spracúvaniu (a neexistujú žiadne prevažujúce legitímne dôvody na spracúvanie – neuplatňuje sa na námietky voči priamej reklame). Ak chcete uplatniť svoje právo, kontaktujte nižšie uvedenú kontaktnú adresu.
  • Právo na obmedzenie spracovania – ak sú splnené kritériá definované v čl. 18 GDPR, máte právo na obmedzenie spracúvania, ako je uvedené v predchádzajúcom článku GDPR. Podľa tohto článku sa môže požadovať obmedzenie spracúvania, najmä ak je spracúvanie nezákonné a dotknutá osoba sa bráni vymazaniu osobných údajov a žiada namiesto toho obmedzenie ich používania, alebo ak dotknutá osoba namieta proti spracúvaniu podľa čl. 21 ods. 1 GDPR, ak nie je jasné, či náš legitímny záujem prevyšuje záujem dotknutej osoby. Ak chcete uplatniť svoje právo, kontaktujte nižšie uvedenú kontaktnú adresu.
  • Právo na prenos údajov – máte právo na prenos dát, ako je definované v čl. 20 GDPR. To znamená, že máte právo získať osobné údaje, ktoré sa Vás týkajú, ktoré ste nám poskytli, v štruktúrovanom, bežne používanom a strojovo čitateľnom formáte a máte právo na prenos týchto údajov inému prevádzkovateľovi. Predpokladom je, že spracúvanie je založené na súhlase alebo zmluve a je vykonávané automatizovanými prostriedkami. Ak chcete uplatniť svoje právo, kontaktujte nižšie uvedenú kontaktnú adresu.
  • Právo na námietku – podľa čl. 21 GDPR máte právo kedykoľvek vzniesť námietku proti spracúvaniu osobných údajov, ktoré sa Vás týkajú, ktoré je založené na článku 6 ods. 1 písm. e) alebo f) GDPR, z dôvodov týkajúcich sa Vašej konkrétnej situácie. Budeme upúšťať od spracúvania Vašich osobných údajov, pokiaľ nemôžeme preukázať presvedčivé oprávnené dôvody na spracúvanie, ktoré prevyšujú Vaše záujmy, práva a slobody, alebo pokiaľ nie je účelom spracúvania preukazovanie, uplatňovanie a obhajovanie právnych nárokov. Ak chcete uplatniť svoje právo, kontaktujte nižšie uvedenú kontaktnú adresu.
  • Právo podať sťažnosť dozornému orgánu – ak si myslíte, že spracúvanie osobných údajov, ktoré sa Vás týkajú a ktoré sme vykonali, je nezákonné alebo neprípustné, máte právo podať sťažnosť príslušnému dozornému orgánu. Tento orgán môžete kontaktovať na adrese: Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky, Hraničná 12, 820 07, Bratislava 27 Slovenská republika, www.dataprotection.gov.sk, Telefonické konzultácie v oblasti ochrany osobných údajov: utorok a štvrtok od 8:00 do 12:00 +421/2/3231 3220.
Posledná aktualizácia: 26.01.2020